Radiator fan


Heat fans (radiator fan)

 

Door: Frank Scholtens

Geplaatst op: 18 juli 2023

 

Naschrift redactie Koggenland Energie Neutraal

Van de fabrikant vernemen wij dat door een ingebouwde warmtesensor de heatfan automatisch aan/uit schakelt bij een temperatuur van 27°C.

De klikbare hoekstukken zijn voor elke radiator of convector geschikt en de ventilatoren zijn geluidloos, waardoor u geen last zult ondervinden van de heatfan. (<20db dus onder nachtgeluid)

De heatfans worden tussen de radiatorplaten geïnstalleerd en als de stekker in het stopcontact worden gedaan schakelt de ventilator automatisch aan en uit.

Verlaag de temperatuur van de CV ketel va +/- 85 C naar +/- 60 C waardoor de CV ketel de HR (hoog rendement) zal behalen. Controleer wel na onderhoud door een monteur dat de temperatuur weer op 60 C staat. 

Het verbruik van de heatfan ligt op 1 kwh per jaar, wat neerkomt op een verbruik van € 0,21 per jaar. Dit verbruik is te verwaarlozen.

Lees ook het TNO Rapport over de Speedcomfort.

Bezoek firma Heatfan

De besparing die met deze ventilatoren kan worden bereikt heeft mij (Ton Scholte) enorm verbaasd. Waarom is dit niet op grote schaal bekend bij de gebruikers. Iedereen die wil besparen op zijn gasrekening zou hier over moeten nadenken. Om die reden heb ik een bezoek gebracht aan Heatfan in Uithoorn. Dit blijkt een klein familiebedrijf wat sterk is in innovatie. 

 

 

Energie leveranciers hebben geen belang bij een mindere afname van gas, dus zij zullen dit product niet promoten.

De ventilator die zij hebben ontwikkeld is voorzien van 4 ventilatoren en een printplaat die bij een temperatuur van 27 graden automatisch wordt aangezet. Dit in tegenstelling tot de concurrentie, die 3 ventilatoren kent met een minder nauwkeurige aansturing.

De installatie is simpel opgelost met magneetjes. Dus niets schroeven of plakken.

Koggenlanders kunnen bij aanschaf van ventilatoren voor de winter 2020 10 % kortingkrijgen als zij bij de bestelling de code KEN0109invullen.

Naast ventilatoren heeft men voor de bestaande woningbouw een warmtepomp in ontwikkeling.

Dit is uniek omdat men bij deze techniek geen vloerverwarming nodig heeft. Dus zeer interessant voor de bestaande woningbouw. Deze installatie werkt ook bij een temperatuur van –20  graden.

Medio september 2019 komt dit product op de markt.

Wij blijven dit volgen. Voor verdere informatie zie: 

Heatfan of Speedcomfort